fbpx

Zo helpen wij

Onderwijs

Elke dag naar school

Kun je je voorstellen dat je deze zin niet kunt lezen?

Meer dan 10 miljoen Nepalese kinderen van lagere schoolleeftijd hebben een gebrek aan lees-, schrijf- en rekenvaardigheid. Als we kijken naar het basisonderwijs in Nepal dan zien we dat van de 4,3 miljoen kinderen in de leeftijd van 10-16 jaar maar liefst 1,7 miljoen kinderen niet dagelijks naar school toe kunnen. Dat is ruim 38%!

Meer dan 1.700.000 Nepalese kinderen in de leeftijd van 10-16 jaar kunnen niet lezen en schrijven. Met andere woorden, 1 op de 3 kinderen is analfabeet.

Zoveel kinderen die niet de mogelijkheid hebben om dagelijks naar school te gaan. Daar willen wij iets aan doen. Hoe klein het verschil dat wij maken wellicht ook zal zijn.

Wij geloven dat elk kind recht heeft op goed onderwijs. Ongeacht geslacht, achtergrond, geloof en cultuur. Wij geloven in wat Nelson Mandela ooit zei: “Onderwijs is het meest krachtige wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen”.

19' 8 | Grateful for a chance to learn

Wat een kind leert,

geeft een kind door.

De kinderen van vandaag zijn de leiders van morgen. Als een kind de mogelijkheid krijgt om iedere dag naar school te gaan, leert het ongelooflijk veel. En wat een kind leert, geeft een kind door.

Een scholarship rust kinderen uit met de middelen die ze nodig hebben om een volledig jaar naar school te gaan. Met een scholarship krijgen kinderen de kans om aan hun toekomst te werken en iets van hun leven te maken. Zo worden de kinderen van vandaag, de leiders van morgen.


ONTMOET DE KINDEREN

Onderwijs opent de
deur naar de toekomst

Het vermindert armoede en geeft kinderen een kans op een betere toekomst. Ieder kind verdient een eerlijke kans op een betere toekomst.

Ombir Foundation geeft kinderen in Nepal de kans op een betere toekomst door ze een scholarship te geven.

Vind jij dat ieder kind het recht heeft op onderwijs? Verander het leven van kinderen in Nepal.

Geef ze hoop, vertrouwen en bovenal – een scholarship a €500,-. Dankzij een scholarship kan een kind iedere dag naar school. En wat een kind leert, geeft een kind door.

18' 8 | Taking the kids to school

“Deze kinderen zijn mijn familie geworden. En als ik één ding van de kinderen geleerd heb, dan is het dat we moeten zorgen voor onze familie, waar we ze ter wereld ook moge vinden.”

—MICK BRÖCKER, FOUNDER OF OMBIR FOUNDATION

Met een eenmalige bijdrage van € 500,- geef je een kind in Nepal een scholarship. Zo wordt het schoolgeld voor een jaar lang betaald, krijgt het kind een nieuw schooluniform en voldoende schoolboeken en schriften voor heel het schooljaar.

Voor jou is het misschien slechts een eenmalig bijdrage. Voor een weeskind in Nepal betekent dit de mogelijkheid om dagelijks naar school toe te gaan. Om te blijven dromen en geloven in een betere toekomst.


GEEF EEN SCHOLARSHIP

19' 7 | Su. working hard to solve a question
18' 7 | Thinking
18' 6 | School is fun!

Giving is Living

Samen creëren we een wereld waarin alle kinderen een kans op een toekomst hebben.

Word deel van iets dat groter dan jezelf.

EN