fbpx

ONZE DROMER

Raj.

Namasté, mijn
naam is Ra.!

Ik ben zeventien jaar oud en groei op in de Ombir Family zonder broertjes en zusjes.

Ik ben de enige van onze familie die geen biologische familie om zich heen heeft, maar dat maakt niet uit. Ik vind het heel fijn om hier te zijn.

Ik ben vriendelijk naar iedereen en vind het leuk om gitaar te spelen, te koken, voetballen, en grapjes te maken. Mijn broertjes en zusjes noemen mij de comedian van de familie, haha.

19' 7 | Big Smille
18' 7 | I love playing football
18' 6 | I like talking to Mick

Lichtfestival
in Nepal

Twee dagen voor de nieuwe maan van november begint de viering van het lichtfestival in Nepal, Tihar.

We versieren heel de buitenkant van ons huis met slingers gemaakt van lichtjes en gaan met de familie vijf dagen lang op pad om te zingen, dansen en feest te vieren.

Ik mag de muziek bedienen en dat vind ik zo cool om te doen. Wat een geluk. Ben zo blij!

Mijn lievelingseten

Mijn lievelingseten is chili mo:mo (een soort deegballetjes met groenten of vlees erin), en het proeven van nieuwe dingen.

Koken is mijn grote passie. Iedere zaterdag kook ik voor heel de familie. Het liefst maak ik kikkererwten (speciaal voor Mick) en bereid ik de kip op mijn eigen manier, met heel veel specerijen en liefde.

Ik vraag de andere kinderen altijd of ze het lekker vinden. Als ze dan ja zeggen, ben ik blij en voel ik mij trots.

Mijn favoriete dag

Mijn favoriete dag van de week is zaterdag, want dan zijn we vrij. Samen met Mick ga ik opzoek naar de lekkerste lokale groente en kip voor het familiediner.

Onderweg naar het groentevrouwtje van het dorp praten we over het leven. Over onze dromen en hoe we de toekomst voor ons zien.

Mick denkt altijd positief en heeft op elke vraag een antwoord. Hij helpt mij en dat vind ik zo fijn.

Ik doe mijn uiterste best

Mijn lievelingsvakken op school zijn gezondheid en wiskunde. Hoewel ik liever met mijn handen bezig ben dan met mijn hoofd, doe ik mijn uiterste best. In een paar jaar tijd is er zoveel in onze familie veranderd.

Als ik mijn best op school doe, krijg ik hopelijk de mogelijkheid om te studeren en om mijn dromen waar te maken. Hier werk ik iedere dag hard voor.

Ik geloof in een betere toekomst voor heel onze familie. En ik mag het goede voorbeeld geven aan mijn broertjes en zusjes.

Ik hoop je in de
toekomst te zien!

Als ik later groot ben wil ik professioneel voetballer worden, net zoals mijn grote voorbeeld Virgil van Dijk. Als dit mij niet lukt dan wil ik graag chefkok worden.

Ik heb weinig tot geen herinneringen van mijn vroege jeugd maar ik weet van verhalen uit mijn dorp dat mijn vader een heel goede chefkok geweest is.

Ik geniet van koken en vind het heel leuk als de andere kinderen genieten van het eten dat ik voor ze bereid.

Ja, ik zie mijzelf wel chefkok worden en ooit een eigen restaurant beginnen. Mijn geheime ingredient? Liefde!

19' 8 | Looking sharp

Wil jij mij intensief
blijven volgen?

Word LIFECHANGER van de Ombir Foundation al vanaf €25,- per maand en blijf als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen en het laatste nieuws uit Nepal.

Voor mij als zeventienjarige jongen komt de toekomst met de dag dichterbij. Gelukkig mag ik elke dag naar school toe, want dat vind ik heel erg leuk. Zo kom ik iedere dag een stapje dichterbij het leven van mijn dromen.

Dankzij jou kan ik elke dag naar school toe en krijg ik de mogelijkheid om mijn dromen te verwezenlijken. Samen beginnen we een bijzonder avontuur. Je verrijkt niet alleen mijn wereld, maar ik ook die van jou.

Zo ontvang je altijd als eerste nieuwe foto’s en hoop ik dat we een brief naar elkaar kunnen sturen, dat lijkt mij super leuk!


Doneer

Giving is Living

Samen creëren we een wereld waarin alle kinderen een kans op een toekomst hebben.

Word deel van iets dat groter dan jezelf.

EN