fbpx

ONZE DROMER

Nau.

Namasté, mijn
naam is Na.!

Ik ben dertien jaar oud en groei op in de Ombir Family samen met mijn nichtje Su. en neefje Sur.

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik vrolijk en lach ik bijna altijd. Mijn vriendinnen op school noemen mij “Maya” wat Nepalees voor “liefde” is.

Zorgen voor mijn broertjes, zusjes en de mensen in ons dorp vind ik heel fijn om te doen.

Als ik niet met mijn zusje en beste vriendin Su. aan het dansen of lachen ben, dan vind je mij buiten op zoek naar puppies. Ben zo graag met dieren!

19' 7 | Big Smille
18' 7 | I love puppies
18' 6 | En-route to school

Lichtfestival
in Nepal

Twee dagen voor de nieuwe maan van november begint de viering van het lichtfestival in Nepal, Tihar.

We versieren heel de buitenkant van ons huis met slingers gemaakt van lichtjes en gaan met de familie vijf dagen lang op pad om te zingen, dansen en feest te vieren.

Ik mag de mooiste kleding uitkiezen en zoveel make-up gebruiken als ik maar wil. Wat een geluk. Ben zo blij!

Koken voor de familie

Met mijn aanstekelijke lach en grapjes wordt koken voor iedereen een feestje! Ik vind het heel leuk om in de keuken te staan en mee te helpen om het eten voor de familie te bereiden.

Natuurlijk met de muziek van mijn favoriete Koreaanse popgroep op de achtergrond. Of de mantra muziek van Mick, haha.

Op school heb ik zoveel plezier

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik iedere dag naar school toe mag. Samen met mijn vriendinnen op school heb ik zoveel plezier. Mijn favoriete vakken zijn wiskunde, wetenschap en engels.

Al kan ik soms niet wachten totdat het vrijdag is, mijn lievelingsdag. Zaterdag is onze enige vrije dag van de week, dus op vrijdag krijgen we geen huiswerk mee naar huis.

Ik hoop je in de
toekomst te zien!

Als ik later groot ben wil ik gids voor toeristen worden. Mijn lievelingsdag zou een bezoek aan de Mt. Everest zijn, de hoogste berg ter wereld.

En die ligt gewoon in ons land, in Nepal! Ik vind het zo leuk om meer te weten te komen over alle bijzondere plekken in de wereld.

19' 8 | Doing Homework

Wil jij mij intensief
blijven volgen?

Word LIFECHANGER van de Ombir Foundation al vanaf €25,- per maand en blijf als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen en het laatste nieuws uit Nepal.

Voor mij als klein meisje is de toekomst nog heel ver weg. Gelukkig mag ik elke dag naar school toe, want dat vind ik heel erg leuk. Zo kom ik iedere dag een stapje dichterbij het leven van mijn dromen.

Dankzij jou kan ik elke dag naar school toe en krijg ik de mogelijkheid om mijn dromen te verwezenlijken. Samen beginnen we een bijzonder avontuur. Je verrijkt niet alleen mijn wereld, maar ik ook die van jou.

Zo ontvang je altijd als eerste mijn schoolrapport, nieuwe foto’s en hoop ik dat we een brief naar elkaar kunnen sturen, dat lijkt mij super leuk!


Doneer

Giving is Living

Samen creëren we een wereld waarin alle kinderen een kans op een toekomst hebben.

Word deel van iets dat groter dan jezelf.

EN