fbpx

Ombir Foundation Blog

Het begin van een nieuw leven

03/22/2021
By Ombir Foundation

Het begin van een nieuw leven

Dit is een van onze eerste foto’s samen, een mooie herinnering. Gemaakt op het dakterras van de bedompte bovenwoning in Kathmandu waar we net na de aardbeving verbleven. Wat we toen niet wisten is dat deze foto het begin zou worden van iets heel moois.   

Wonen op de bovenste verdieping van de flat was verre van ideaal, maar voor ons precies goed. Het was ten slotte al heel wat dat er een huurbaas was die het aandurfde om 11 kinderen onderdak te geven. 

Met nog ieder uur naschokken van de aardbeving zit de schrik er nog altijd goed in. Zolang de schoolboeken op tafel blijven liggen weten we dat we veilig zijn. Om de angst uit ons lichaam te krijgen spreken we af om bij iedere naschok te dansen. De meiden gillen nog wel, maar we zijn niet bang meer 🙂 

Wanneer je uit school komt vraag ik of je bij mij op het dakterras wil komen, want ik wil je iets vragen. Het is de plek waar jij het liefste bent. Waar je als je uit school komt altijd je voeten met een stuk zeep wast en we samen voetballen. 

Je komt naast me op het bankje zitten en kijkt me aan. Ik vertel je mijn idee. Het oprichten van een foundation met jou als voorbeeld. Ik geloof dat jouw blijdschap, zelfstandigheid, behulpzaamheid en positieve energie een voorbeeld voor de rest van de wereld is. 

En ik geloof dat als wij ons levensverhaal met liefde de wereld in slingeren er vast en zeker mensen in Nederland en in andere landen op de wereld zullen zijn die ons willen helpen. 

Families die FRIEND van de Ombir Foundation willen worden voor €10,- per maand en er met hun bijdrage voor zorgen dat jij en je broertjes en zusjes een dak boven jullie hoofd hebben, voldoende te eten en dagelijks naar school toe kunnen. En bovenal een kans op een betere toekomst krijgen. Dat is mijn plan, mijn levensmissie. 

Of het zal lukken weten we niet, maar heel veel minder dan hoe het nu gaat kan niet. We hebben niets te verliezen en besluiten om er samen voor te gaan. Je vraagt mij om alsjeblieft bij jullie te blijven en ik geef je mijn belofte. Pinky promise, Mick? Ja, Pinky Promise!  

Ik zal bij jullie blijven voor zolang als nodig is en doen wat ik kan om jullie de mogelijkheid op een betere toekomst te geven. Vanaf nu geldt; alles wat we doen, doen we samen. Je glimlacht zoals alleen jij dat kan, met je stralende ogen en mooie grote witte tanden. 

Op diezelfde middag wordt de Ombir foundation geboren, vernoemd naar het Nepalese weeskindje dat mij inspireerde om de verandering te zijn die we in de wereld willen zien. Blijdschap, compassie, en liefde. Vooral heel veel liefde. 

Morgen vertel ik je een beetje meer over mijzelf, mijn eigen dromen en droom voor de wereld. Wij vinden het leuk als je mee leest en heb je een vraag voor mij of wil je misschien iets tegen mij zeggen? Laat het ons weten in de comments hieronder. We lezen alles en je krijgt altijd een persoonlijk berichtje terug 🙂

Namasté,

Mick & Kids

PS. Voor wie van je vrienden zou dit verhaal INSPIREREND kunnen zijn? TAG diegene in de comments hieronder en DEEL deze post, alsjeblieft. Zij zullen je eeuwig dankbaar zijn. En wij ook.

Giving is Living

Samen creëren we een toekomst waarin alle kinderen een kans op een toekomst hebben.

Word deel van iets dat groter dan jezelf.

EN